Lilla KM i hoppning

06 DEC 2018 11:08
Hej svejs! Här kommer en del viktig info till dig som är anmäld till helgens KM i hoppning. Vi har försökt rada upp de små regler vi tänker oss.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2018 11:08

Hej hopp! Här kommer några ord om helgens Klubbmästerskap i hoppning, till er som anmält.

Först och främst behöver banan byggas och då vill vi ha hjälp av dig som rider i klasserna 40-60 cm. Detta kommer ske klockan 10.00 på lördag morgon. När banan sedan ska byggas bort direkt efter tävlingens avslut skulle vi vilja ha hjälp av dig som rider 70-90 cm. Är det så att du rider 60 och 70 cm får du välja om du bygger eller plockar bort banan. Det är inte förbjudet att göra båda.

Alla ekipage som startar önskas visa vaccinationsintyg samt betala mellan klockslagen 11.00 och 11.45. Detta sker i cafeterian. Utan giltigt vaccinationsintyg blir det dessvärre ingen start.

Ingen paus är planerad, så förslagsvis går man banan innan första start.

Vi kommer ha ett ekipage på banan åt gången för att hålla nere tempot så att alla hinner rida/hoppa fram tillräckligt. Behövs en paus kommer det tas en för att ryttarna ska hänga med i svängarna.

Alla ekipage rider sin andra start som KM-start, bortsett från dig som inte deltar i KM över huvud taget utan bara träningsrider.

Bedömningen kallas idealtid, vilket betyder att man ska rida i ett tempo så man får en tid så nära den utsatta idealtiden som möjligt, även med minst antal fel. Vi räknar endast resultat i den klassen du tävlar inom KM. Efter att alla startat kommer vi utse klubbmästare och andra och tredje placering både inom ponny och ridhäst.

Finns det frivilliga föräldrar/hästskötare som kan tänka sig vara med på banan under dagen tas den hjälpen tacksamt emot.

Till sist vill vi hälsa er alla hjärtligt välkomna till en KM-helg hos Wisby Ridklubb.

Skribent: Fia Sjö Svensson