Programridning

Programridning 22/4
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 18:42

logga

Tävlingskommittén inbjuder alla våra medlemmar till att träna på att rida program inför domare måndagen den 22 april på silikaten. Vid dåligt väder är vi i ridhuset på Rävhagen.

Hur du löser medlemsavgift kan du läsa på avgifter medlem och anläggning

250:- för junior och 350:- för senior.

Välkommen som medlem!

Hur går en programridning till?

Du lär dig dressyrprogrammet utantill och rider det för en dressyrdomare. Efter ritten får du ett protokoll där alla delar som ingår i programmet har poängsatts. Där finns också en del kommentarer om varför ett visst moment, till exempel en volt eller en galoppfattning, fått sin poäng, samt avslutande kommentarer om ekipaget och ritten som helhet. Din ritt jämförs inte med någon annans och du behöver inte visa ditt protokoll eller berätta för någon vad du fick för poäng.

Du kan välja att rida följande program:

LD:1 2011 (endast skritt och trav)

LC:2 2015

LB:2 2016

LA:3 2013

MSVB:2 2019

FEI:s Prix S:t Georges 2018

Första start kl. 12.00.
Startavgift: 100:-, max en start per ekipage.
Startavgift betalas i förväg via Swish 123 563 93 23 eller till klubbens Pg 59917-5. Markera din betalning med ditt namn och Programridning.

Sista anmälningsdag fredagen den 19 april.
Anmälan och frågor: This is a mailto link.
Ange namn på ryttare, häst/ponny och vilket program du vill rida.
Startlistor kommer upp på klubbens hemsida och sociala medier söndagen den 21 april, inga resultat redovisas.

Bestämmelser

TR (Tävlingsreglemente) gäller i samtliga moment som rör säkerhet, hästens hälsotillstånd och olämplig bestraffning. Dispens från TR ges för ryttarens klädsel. Du behöver t ex inte ha vita ridbyxor, ridjacka/kavaj eller sporrar och det är tillåtet att rida med ridspö. När det gäller hästens och ponnyns utrustning så utgår vi från bestämmelserna enligt TR II.

Ryttaren behöver inte ha Grönt kort eller licens men medlemsavgiften för 2019 ska vara betald. Hästen/ponnyn behöver inte ha licens med den ska ha godkänt vaccinationsintyg som ska kunna uppvisas vid förfrågan.

Region Gotland stödjer Wisby Ridklubbs tävlingar och övrig verksamhet

logga region gotland