Besvärligt läge för allt hästfoder

2018-06-30 13:50
Som ni säkert vet så är det nu andra året i rad med besvärlig väderlek för fodret som våra hästar ska äta
  • Uppdaterad: 2018-06-30 13:56

Dokumentet finns även som pdf här

WRK logga

Besvärligt läge för allt hästfoder

2017 var det också väldigt torrt under våren och sommaren, grödorna växte sämre. När det senare på hösten skulle tröskas så kom regnet vilket ledde till att det var svårt att få in halmen. Lagren tömdes helt i vintras många har haft svårt att hitta foder och priserna har skenat.

I år är torkan ännu värre, första skörden på hösilage blev mindre än hälften av normalt. Spannmålen växer knappt så det finns även en överhängande risk att även skörden av havren och halmen kommer att vara mycket mindre. Så här ser det ut i hela landet viket innebär att det är mycket svårt att få tag i foder för de flesta ridskolor.

Ridskolan på Rävhagen har möjlighet att köpa foder från England, via ett företag i Skåne, så det kommer att finnas hösilage att köpa. Men priserna är mycket höga i år. Vi uppskattar att det kommer vara en ökad kostnad på 130000kr, från 120000kr till 250000kr, för grovfoder. Ridskolan och styrelsen kommer självklart att se över ekonomin, hålla igen på det som går och vara aktiva på intäktssidan.  Vi har även varit i kontakt med Regionen, Gotlands Ridsportförbund och idrottsförbundet.

För att kunna fortsätta med ridskolan till hösten så behöver vi nu hjälp av dig som är medlem.  Istället för att vi ska göra ”hittepåsaker” som att sälja olika saker för att få in pengar så kör vi en insamling, varje krona är mycket värt. Detta är helt frivilligt men om du har möjlighet att så får du mer än gärna sänka en slant. För att inte någon ska känna sig tvingad att bidra kommer vi inte att namnge er som skänker. Däremot kommer vi att berätta hur mycket vi har fått in.

Vill du hjälpa till så swishar du till 123 563 93 23 Wisby Ridklubb, märk Foder och skriv ditt namn. Varje krona är värdefull. Om det skulle bli pengar över så lägger vi dessa oavkortat på under håll av anläggningarna.

Då vi behöver köpa in foder nu under sommaren så sätter vi sista dag för insamlingen till den 31/8

Stort tack på förhand, Personalen och Styrelsen Wisby Ridklubb