Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev från SvRF

2018-09-10 19:37
Här kan du läsa nyhetsbrev från ordförande
  • Uppdaterad: 2018-09-10 19:37

Välkomna tillbaka till ridskolor och stall efter sommaren!

Brev till landsbygdsministernVilken sommar det har varit, värmen och torkan har varit konstanta diskussionsämnen. Det varma vädret och torra vädret har varit skönt men gett konsekvenser för både lantbrukare och hästägare. Svårt att få tag på hö och det som går att få tag på blir allt dyrare.

Vi i förbundsstyrelsen tog på vårt senaste möte beslut om att skriva till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och framföra ett starkt önskemål om att hästföretagen ska innefattas av det krispaket regeringen tagit fram för lantbruket.

För våra ridsportföreningar innebär de höjda foderpriserna ytterligare tryck på en redan ansträngd ekonomi. Vi vill inte se att ridskolor ska behöva dra ner på verksamheten eller genomföra stora prishöjningar på ridlektionerna för att kunna betala för grovfoder.

Som förbund vänder vi oss till regeringen, men vi har gett tips på ridsport.se till föreningar och ridskolor att kontakta sina kommuner för att be om extra ekonomiskt stöd under det kommande året. Vissa kommuner har ställt sig positiva.

Ridsportens digitalisering
En annan fråga som varit het under sommaren är ridsportens digitalisering. För att samordna och effektivisera ridsportens verksamheter tar Svenska Ridsportförbundet nya tag i den digitala utvecklingen i hela organisationen.

En väl fungerande digital miljö för ridsporten är viktigt ur flera aspekter.

Vi vill att våra ridskolor och utbildningar ska vara det självklara valet inom ridsporten. Lika självklart ska det vara att snabbt hitta vägen in i ridsporten på digital väg.

Ridsporten konkurrerar med övriga idrotter och aktiviteter om ekonomiskt stöd och uppmärksamhet från politiker och media. För att kunna visa ridsportens styrkor, men också de brister och behov som finns, är det viktigt att ha pålitliga och tillgängliga underlag för statistik.

Den digitala utvecklingen går snabbt och våra målgruppers behov förändras över tid.

Under året har Svenska Ridsportförbundet, tillsammans med Atea, gjort en omfattande nulägesanalys av arbetet med digitalisering. Resultatet har sammanställts i en rapport som överlämnats till förbundsstyrelsen och Digitaliseringsrådet.

Nästa steg blir att ta fram en långsiktig handlingsplan som säkrar att vi har en hållbar utveckling inom digitaliseringen och syftar till att ge föreningar, distrikt och förbundet centralt effektivt stöd i arbetet.

Ridsportportalen kommer att upphöra den 31 oktober. I Ridsportportalen hanteras prenumerationsregistret, besöksprotokollet och vissa föreningar har dokument sparade i systemet.

Den information som finns i Ridsportportalen kommer att tas tillvara, liksom erfarenheter av projektet. Här finns mer information om vad som händer med de olika delarna i portalen 

Ridsport 2025
Förbundsstyrelsen träffades för årets femte styrelsemöte på Strömsholm den 17-18 augusti. Större delen av mötet ägnades åt process- och målarbete kring strategin Ridsport 2025.

Syftet och målet med strategidagarna är att aktivera Ridsport 2025 och formulera mätbara långsiktiga mål.

I de första gruppsamtalen diskuterades nuläget och vilka aktiviteter som pågår utifrån de fem områdena i Ridsport 2025; Värdegrund och Varumärke, Ridsport på hästens villkor, Ridsport på individens villkor, Ridsportens prestationsmiljöer och Ridsporten förutsättningar.

Under dag 2 funderade och diskuterade förbundsstyrelsen i grupper över var ridsporten ska befinna sig 2025, hur de målen ska formuleras och senare mätas för kunna följas upp.

För att få målbilden och vägen dit överblickbar koncentrerade sig förbundsstyrelsen på att ta fram två huvudmål till 2025 för varje område. De målen kommer under hösten att kompletteras med delmål, handlingsplaner och olika sätt att mäta att ridsporten är på den gemensamt överenskomna vägen.

Som alltid är det full aktivitet i ridsporten. Vi har hittills säkrat 5 mästerskapsmedaljer genom våra yngre ryttares och kuskars försorg (14 medaljörer vara två har tagit EM-guld). 
Nu kan vi se fram mot en händelserik höst och nu närmast väntar det samlade Ryttar-VM i USA där Sverige deltar med lag i hoppning, dressyr, fälttävlan, distansritt och med en para-ryttare.

Självklart håller vi tummarna för alla våra deltagare och du kan följa mästerskapet på SVT som sänder väldigt mycket direkt, på vår hemsida och via online resultat.

Trevlig höst!
Ulf Brömster, ordförande
Svenska Ridsportförbundet

Skribent: Fia Sjö Svensson
Epost: Adressen Gömd

     

  

 

Kontakt Wisby Ridklubb

Rävhagen 6

62191 Visby

e-post:

This is a mailto link

 

Region Gotland stöder Wisby Ridklubbs tävlingar och övrig verksamhet

REGION GOTLAND


sponsorförfrågan

 Folksams idrottsförsäkring 


 

 


 Banner_GOTLAND2016

 ea04c7a79a-bilder-SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan


 

 


instagram

Postadress:
Wisby Ridklubb - Ridsport
Rävhagen 6
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0733798512
E-post: This is a mailto link

Se all info