Aktuellt på ridskolan

Information om ridskolan

2019-04-12

Vi har just nu ett oerhört kämpigt läge ekonomiskt i klubben. Tyvärr är situationen ännu svårare än vi trodde både vid årsskiftet och vid årsmötet. Trots våra gemensamma insatser har vi inte lyckats rädda ridskoleverksamheten – det visade sig vara betydligt mer pengar än 150 000 kr som behövde komma in. Med nuvarande kostnader går klubben i konkurs i sommar och det kan vi inte låta hända.

Tyvärr måste vi konstatera att ridskoleverksamheten inte bär anställda i den omfattning vi har haft. Därför har vi idag sagt upp Linda Herlitz. För hyrarna kommer vi nu att erbjuda undervisning med ideella insatser: Monica Andersson, utbildad ridlärare och Linnéa Widing, utbildad hästskötare och antagen till C-tränarutbildning i dressyr. Styrelsen tar över arbetsledning, administration och hästansvar för ridskolan, också på ideell basis.

Situationen förvärrades akut när styrelsen ons v 14 fick information om att flera av våra hästar inte mår bra. Vi hade då två hästar som gick på smärtstillande i verksamheten, två bedömdes ha ont i ryggen och en ont i munnen. Det var ny information för oss och vi bedömde situationen som så allvarlig att vi ställde in lektionerna tills veterinär kunde undersöka hästarna. Några hästar (Basic, Wille och Lady) kommer nu att tas ur lektionsverksamheten. Vi måste därför omprioritera våra resurser. Vi måste satsa på att få in nya hästar och få till en hållbar hästhållning.

Vissa grupper kan komma att delas upp annorlunda. Om hästarna inte räcker till, kommer vi att prioritera ungdoms- och barnverksamhet. Så fort vi har information om detta, kommer vi att kontakta de berörda. Hör du ingenting, så gäller förändringarna inte dig.

Vi ser det här som enda chansen att rädda verksamheten med den ekonomiska situation vi har. Vi hoppas på er förståelse för den uppkomna situationen och ber er ha tålamod – vi jobbar dag och natt med att hitta lösningar.

På måndag kallar vi hyrarna till en ledarträff – för dem som vill. Därefter blir det igenridning för hyrarna på påsklovet. (Mail ska ha gått ut till alla ridskoleelever. Hör av dig om du inte har fått något.) Övriga inställda grupper får igenridning vid ett senare tillfälle.

Vi hoppas på er förståelse och ert fortsatta stöd.

Styrelsen för Wisby Ridklubb

Vårterminen börjar v. 2 och håller på till v. 23 (7/1-9/6)

Uppehåll för sport- och påsklov.

Uppdaterad: 28 APR 2019 15:43 Skribent: Desirée Andersson

Klubben: This is a mailto link

Ridskolan:

Sisu idrottsutbildarna