Välkommen till Silikaten

Ridbanorna

För att nyttja ridbanorna behöver Du vara medlem i WRK och betala anläggningsavgift. Anläggningsavgiften gäller både för ridhusen på Rävhagen och utebanorna här på Silikaten (se särskild lista för information om vilka som har betalat).

Ridbanorna harvas och vattnas kontinuerligt, i första hand dressyrbanan och lilla hoppbanan. Hoppträning sker varje tisdagskväll.

Longering är tillåten på lilla hoppbanan och stora ridbanan, inte på dressyrbanan. Körning är tillåten på stora hoppbanan.

Hindermaterial

På lilla hoppbanan står hinder framme på prov. Efter avslutad hoppning ska hindren vara placerade så att det:

-         är möjligt att harva mellan hindren och längs med staketen

-         går att rida förbi hindren, på spåret

-         går att longera på någon del av banan.

Lägg upp bommarna i hållare innan Du lämnar banan, bommar som ligger på marken blir snabbare murkna och förstörda.

Hinderhöjden är omkring 60 cm. Om Du har hoppat och höjt hindren ska Du sänka dem igen innan Du lämnar Silikaten.

Banken, pullmangraven och vattengraven får endast användas under erfaren hopptränares översyn

Ditt bidrag till en bättre anläggning är viktigt

Då anläggningen i sin helhet ligger efter med underhåll och reparationer uppskattas alla initiativ till insatser såsom att måla bommar, kratta kanter, plocka sten, samla skräp, rensa ogräs, laga/bygga om bomställning, laga staket osv.

Du som tränar och rider här, skicka ditt telefonnummer och namn till Christine Senter:

This is a mailto link alternativt 0737-658911
Så småningom kommer en inbjudan till fixartillfällen då vi umgås och har kul och samtidigt gör nytta.

Varmt välkommen i gänget!

Hälsningar ”Silikatengruppen”

Christine, Tilde & Ninna