Programridning

10 SEP 2019 07:31
Wisby Ridklubbs Tävlingskommitté inbjuder in till att träna på att rida program inför domare.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2019 07:31

Pris: 80 kr/start för WRK-medlemmar och 100 kr/start för icke-WRK-medlemmar (endast 1 start/ekipage). Max 30 starter för dagen så först till kvarn gäller!

Startavgift betalas i förväg via swish 123 563 93 23 eller till klubbens postgiro 59917-5. Skriv namn på ryttaren!

Anmälan: Via mail till This is a mailto link
Ange: Namn på ryttare samt häst/ponny och vilket program du vill rida. Sista anmälningsdag: fredag 20 september.

Hur går en programridning till?
Du lär dig dressyrprogrammet utantill och rider det inför en dressyrdomare. Efter ritten får du ett protokoll där alla delar v programmet har poängsatts. Där finns också kommentarer om varför ett visst moment har fått sin poäng samt avslutande kommentarer om ekipaget och ritten i sin helhet. Din ritt jämförs inte med någon annan och du behöver inte visa eller berätta för någon vad du fick för poäng.

Du kan välja att rida följande program:
- LD:3 2011 (endast skritt och trav)
- LC:2 2015
- LB:3 2019
- LA:3 2013
- MSVC:1 2018
- MSVB:5 2017

Information:
Första start kl 11.
Startlistor kommer upp på klubbens hemsida och sociala medier lördag den 21 september.
Inga resultat redovisas.

Bestämmelser:
TR (tävlingsregemente) gäller i samtliga moment som gäller säkerhet, hästens hälsotillstånd och olämplig bestraffning.

Dispens från TR ges för ryttarens klädsel. Du behöver t ex inte ha vita ridbyxor, kavaj/ridjacka eller sporrar och det är tillåtet att använda spö.
När det gäller hästens/pnnyns utrustning utgår vi ifrån bestämmelserna i TR II.

Ryttaren behöver inte ha Grönt kort eller licens, men medlemsavgiften i en ridklubb, ansluten till Svenska Ridsportföbundet, för 2019 ska vara betald
Hästen/ponnys behöver inte ha licens, men den ska ha giltigt vaccinationsintyg som ska uppvisas innan urlastning.

e-post:This is a mailto link

Sisu idrottsutbildarna