Programträning 10 maj

01 MAJ 2020 11:14
Wisby Ridklubbs Tävlingskommitté inbjuder in till att träna på att rida program inför domare. Ett ypperligt tillfälle att dessutom träna på att tävla på utomhusbana.
  • Skapad: 01 MAJ 2020 11:14

Pris: 100 kr/start för WRK-medlemmar och 150 kr/start för icke-WRK-medlemmar (endast 1 start/ekipage). Max 15 starter för dagen så först till kvarn gäller!

Medlemmar i WRK har företräde, övriga i mån av plats. Eftersom den förra programträningen blev inställd pga smitta på Rävhagen så har de ekipage som anmälde sig förra gången förtur vid fortsatt intresse.

Betalning sker på plats med swish.

Anmälan: Via mail till This is a mailto link

Ange: Namn på ryttare samt häst/ponny och vilket program du vill rida. Sista anmälningsdag: torsdag den 7 maj.

Tanken med en programträning är att du ska få erfarenhet av att rida ett dressyrprogram och dessutom få hjälpsamma tips utav domaren.  Varje ekipage får 15 minuter på sig inne på banan. Du rider först igenom ditt valda program för att sedan få tips och hjälp utav domaren. Sedan kan du välja att rida igenom hela programmet på nytt eller enbart valda delar.

Du kan välja att rida följande program:

Ponny:

- LD:3  (endast skritt och trav)

- LC:2

- LB:1

- LA:1

Ridhäst:

- LC:2

- LB:2

- LA:3

- MSV B:3

Information:

Plats Silikaten

Domare Lotta Forslund

Första start kl 12.

Startlistor kommer upp på klubbens hemsida och sociala medier fredag den 8 maj.

Inga resultat redovisas.

Bestämmelser:

TR (tävlingsregemente) gäller i samtliga moment som gäller säkerhet, hästens hälsotillstånd och olämplig bestraffning.

Dispens från TR ges för ryttarens klädsel. Du behöver t ex inte ha vita ridbyxor, kavaj/ridjacka eller sporrar och det är tillåtet att använda spö.

När det gäller hästens/ponnyns utrustning utgår vi ifrån bestämmelserna i TR II.

Ryttaren behöver inte ha Grönt kort eller licens, men medlemsavgiften i en ridklubb, ansluten till Svenska Ridsportföbundet, för 2020 ska vara betald

Hästen/ponnys behöver inte ha licens, men den ska ha giltigt vaccinationsintyg som ska uppvisas innan urlastning.

På grund av den rådande situationen med Covid-19 ber vi er att hålla avstånd och visa hänsyn till varandra. Om du känner dig krasslig eller uppvisar symptom ber vi dig vänligen att stanna hemma.

Vi ber dig även att vara extra vaksam med att din häst eller ponny är frisk. Kom ihåg att tempa hästen eller ponnyn innan ni åker!

Vi behöver alla hjälpas åt för att minska smittspridning, både mellan människor, hästar och ponnyer!

Varmt välkomna!

e-post:This is a mailto link

rf sisu gotland