Wisby Ridskola

Ridlektioner - hästhantering och ridning, teori och praktik.

  • Vi använder oss av elevportalen Hippocrates för att administrera ridlektioner. Detta både för att skapa mervärde för dig som elev men även för att underlätta för våra instruktörer gällande planering av arbete för hästarna.
  •  Intresserad av att börja på ridskolan? Kontakt uppgifter hittar du längre ned
  • Våra priser hittar du lite längre ned på denna sida 

Välkommen till vår ridskola!

Ridlektioner

Vi har ridlektioner från barn till vuxna, nybörjare/nivå 1 till nivå 4 det går också att delta på ridlektionerna med egen häst.

Hyrare

För den riktigt hästtokiga finns möjligheten att prova på hur det är att ha häst - utan att köpa. Du blir skötare på en av våra ridskolehästar. Skötarna går på ridlektion minst 1 gång/vecka, har uteritter, är med och håller hästarna i form och gör stalltjänst.


Kontakta oss

Wisby Ridskola

Rävhagen 6 621 91 Visby

Våra ledare 

Emma är tillbaka på Wisby ridskola och kommer från och med hösten 2023 vara ridskolechef. Hon är både examinerad unghästutbildare och utbildad Svensk ridlärare level 2.

Emma brinner för utbildning och tycker att ridskola är en av dom viktigaste platserna som finns för att få en bra start på sin ryttarkarriär. Hon har sedan många år undervisat både ridskoleelever och privata ekipage. Det roligaste som finns i ridningen är hoppning om du frågar henne.

Emmy Ahlander, nyanställd på Wisby ridskola. Hon rider, sköter hästar och håller lektioner. Själv har hon tre hästar och tävlar aktivt i dressyr, hoppning och working equitation. Emmy brinner för att alla ska känna sig välkomna och hemma i stallet, och att man tar hand om varandra och hästarna väl.Maria har undervisat i 17 år på Djurgårdens ridskola. Hon har också coachat flera framgångsrika ekipage i dressyr.

De som har ridit för Maria vet att hon är helt fantastisk på att se både hästen och ryttaren och kommentera precis det som behövs för att utveckling ska ske. Maria undervisar 2 dagar i veckan. Det går också att boka individuella lektioner för henne, för den som vill träna dressyr.

Elin har jobbat på Wisby ridskola sedan 2021. Hon är en stark, händig och glad tjej. Elin jobbar i stallet och sköter daglig omvårdnad av våra fina hästar och anläggningen.

Här kommer några ord från Elin själv:

"jag tycker att ridskolan är en utmärkt och härlig plats för att umgås med både hästar,kollegor och elever. jag gillar att jobba praktiskt och att få kombinera det med hästar är perfekt"

Elin är en härlig kollega och en stor hjälp vid ridläger eftersom hon är duktig med både barn och hästar.